Wie zijn de young potentials?

Hopelijk doet deze term bij velen onder jullie reeds een belletje rinkelen. Zo niet, lees vooral verder. De young potential of young professional is geen zoveelste nieuwe benaming voor de Millennials of Generation Z, maar wat dan wel? Deze term omvat de stedelijke jongeren van 18 tot en met 35 jaar die een juiste maatschappelijke diversiteit weerspiegelen op basis van seksuele geaardheid, gender, leeftijd, religie en sociale status. Deze generatie ziet er anders uit, denkt anders en heeft andere verwachtingen. Inzicht krijgen in die verschillen, is nu net wat waardevol is.


Waarom?
Deze nieuwe generatie vormt jouw toekomstige collega, werknemer, schermgezicht, ... . So we better start understanding them.
De young potentials zijn dynamische jongeren met een uitgesproken mening die opgegroeid zijn in een diverse samenleving.

• 75% WIL DIVERSITEIT OP DE WERKVLOER
• 84% VERTROUWT TRADITIONELE RECLAME NIET
• 84% HECHT BELANG AAN FOR US BY US IN CONTENT
• 75% VINDT DE PURPOSE VAN HET BEDRIJF BELANGRIJK
• 77% WIL EEN EXPERIENCE IPV EEN PRODUCT

Momenteel verblijven er in Urban België (Antwerpen en BXL) alleen al zo’n 300.000 jongeren buiten beeld. Dat zijn meer dan indrukwekkende cijfers. En wat vaak niet genoeg beseft wordt: die 300.000 jongeren hebben er echt wel zin in. Zin om de arbeidsmarkt te betreden, zin om zich te laten horen, zin om het verschil te maken. Deze jongeren bereiken, inschakelen en betrekken dat is onze missie. We streven naar een gecombineerde kracht van de nieuwe generatie. Dat begint bij divers en inclusief denken.
Deze groep jongeren verschilt voornamelijk van voorgaande generaties door haar gelaagde identiteit, daarom moeten ze ook anders benaderd worden. Begrijpen wat de young potentials drijft en interesseert, kan het verschil maken. Het kan jouw organisatie of mindset future AND young potential-proof maken.

Wij zijn WannaWork. We komen uit dezelfde straat als de jongeren waarmee we connecteren. We leven ermee samen, ertussen en ernaast. Elke dag opnieuw houden we onze vingers aan de pols.

Publicatie datum: 28 januari 2021