Hoe vinden de young potentials dat de werkvloer eruit moet zien?

WannaWork bereikt de young urban potentials en ziet dat het 5 voor 12 is. We horen wat hun noden zijn en zien de kloof tussen hen en de bedrijven verder groeien. WannaWork focust zich op recruitment, employer branding en consulting. We zetten ook de learnings van de afgelopen jaren om in een grondige analyse, de WannaWork Workplace scan. Dit omdat bedrijven nog te vaak onwetend zijn over de interne manier van rekruteren en de positie van hun organisatie als werkgever bij de young urban potentials.


WannaWork heeft in samenwerking met iVox een onderzoek uitgevoerd naar wat de verwachtingen zijn van young urban potentials op de werkvloer. In dit onderzoek werden verschillende thema's bevraagd: Arbeidsomstandigheden, carrièremogelijkheden, bedrijfscultuur, job inhoud en diversiteit.
Deze scan stelt de positie van organisaties als young professional-employer vast en toont aan wat beter kan. Een doorlichting die leidt tot dringende to-do’s om beter te connecteren met de next generation. Als je als bedrijf beter connecteert, meer divers denkt en inclusief werkt dan heb je de juiste tools in handen om je bedrijf young potential-proof te maken.


De 5 grote belangrijke elementen voor young urban potentials op de werkvloer

Eén van de belangrijkste reden voor de young potentials, bij het kiezen van een nieuwe baan, is jobinhoud. Een job met veel variatie, kansen om nieuwe dingen te leren, en liefst met veel verantwoordelijkheid.

Daarnaast is
diversiteit voor hen veel belangrijker dan voor de huidige workforce.

74%
van de de jongeren geeft aan te willen werken in een bedrijf waar mensen met verschillende culturen en nationaliteiten samenwerken. Bij de huidige workforce is dit slechts de helft (37%). Bedrijven dienen zich flexibel op te stellen naar andere gewoontes, culturen, mensen met beperkingen… In ruil krijgen bedrijven: een organisatie waar diversiteit een drijvende kracht is en voor innovatie zorgt. Dit leidt tot een betere sfeer op de werkvloer. 84% van young potentials gelooft dat diversiteit een drijvende kracht is die voor innovatie zorgt.

Net als andere generations vinden de young potentials dat
loon naast jobinhoud een essentieel onderdeel van ‘de ideale job’.

Maar de young potentials onderscheiden zich in vergelijking met de rest vooral op
doorgroeimogelijkheden. Voor maar liefst 51% van de jongeren zijn de doorgroeimogelijkheden een beslissende factor. Dit in vergelijking met 26% van de huidige workforce.

De young potentials zijn ook een stuk flexibeler als het gaat over het
woon-werkverkeer. Voor slechts 32% zou dit een doorslaggevende factor zijn, dit in vergelijking met 74% van de huidige workforce.

De huidige workforce hecht iets meer belang aan
extralegale voordelen. Voor 36% van de huidige workforce spelen deze extralegale voordelen een grote rol. Dit in tegenstelling tot de young potentials waar het voor slechts 22% een doorslaggevende factor zou zijn.


- Het WannaWork team

Publicatie datum: 27 januari 2021